Лукашенко заявив, що Білорусь готова взяти участь у відбудові Донбасу

Лукашенко заявив, що Білорусь готова взяти участь у відбудові Донбасу

Укрінформ
Білорусь готова взяти участь у відбудові інфраструктури Донбасу, повідомив президент країни Олександр Лукашенко в четвер на зустрічі з представниками українських медіа.

Про це повідомляє БелТА.

"Білорусь готова взяти участь у відбудові інфраструктури Донбасу. Про це Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні на зустрічі з представниками українських ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

Лукашенко наголосив, що "Білорусь украй зацікавлена в міцному мирі і стабільності у наших українських друзів". "Ця позиція базується не тільки на платформі добросусідства. Нинішній конфлікт на сході України - це біль у серцях і білорусів. Наш біль", - додав президент Білорусі.

Він наголосив, що Білорусь робить і продовжить робити все від неї залежне для досягнення миру в Україні: від забезпечення роботи тристоронньої контактної групи в Мінську, надання гуманітарної допомоги до участі у відновленні інфраструктури Донбасу.

"Ми зробимо будь-які кроки, які допоможуть наблизити нас до миру. Ті кроки, які потрібні будуть учасникам цього конфлікту, перш за все українському народу", - сказав Лукашенко.

«І для мене святе: Україна повинна бути єдиною і неподільною. На цій платформі в гарячі ООНівські дні або без них ми будемо будувати відносини з нашими сусідами, і перш за все з нашою Україною», - сказав Лукашенко.

Він також уточнив свою позицію з приводу національних меншин на території України: «Не треба драматизувати ситуацію, що десь живуть угорці в Україні, поляки та інші. Це - українські угорці, це українські поляки. Я так це розумію. Нехай на мене ні угорці, ні поляки не образяться».

Президент Білорусі також висловив своє ставлення до жителів західних областей України, з якими спілкувався ще під час військової служби: «Я познайомився з "ворожою" Західною Україною. Слухайте, на мене приголомшливе враження справило: я таких порядних, працьовитих людей ніде не бачив. І коли я пішов з військ, працював в сільському господарстві, я мав з ними дуже тісні відносини, запрошував до себе працювати». Також Лукашенко продовжив думку: «Так, вони більш націоналістичні. А що, росіяни не націоналістичні стосовно своєї країни? Або ми менш націоналістичні, якщо мова йде про країну?».

Читайте також: Лукашенко хоче провести Олімпіаду спільно з Україною

Як повідомляє агентство, президент Білорусі Олександр Лукашенко проводить сьогодні зустріч з представниками українських ЗМІ.

На зустріч з очільником білоруської держави приїхав, зокрема, генеральний директор Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" Олександр Харченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-