Коляда у Брюсселі обговорила ініціативи в рамках Трастового фонду НАТО

Коляда у Брюсселі обговорила ініціативи в рамках Трастового фонду НАТО

Укрінформ
Створення повноцінної системи реабілітації та соціальної інтеграції ветеранів військової служби, включаючи всіх, хто служив на Донбасі, матиме прямий вплив на сектор безпеки й оброни.

Про це у середу в Брюссельській штаб-квартирі НАТО під час зустрічі з журналістами розповіла міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша стратегічна мета на сьогодні – це успішний, фінансово незалежний і реінтегрований у суспільство ветеран. І це є більше навіть не стільки складовою соціальної політики нашої держави, скільки питанням безпеки й оборони. Від того, наскільки ми ефективно працюємо з ветеранами, наскільки ми фізично і ментально повертаємо їм здоров’я, реінтегруємо їх до нормального життя, залежить обороноспроможність країни. Адже вони є резервістами першої та другої черги, вони мають бути готовими в будь-який момент встати на захист нашої Батьківщини», - сказала Коляда.

Читайте також: На протези і візки для людей з інвалідністю виділять іще 82 мільйони — міністр

Вона зауважила, що від комплексної політики держави у цьому напрямку залежить також рекрутинг, себто – набір до війська. Адже коли молодь побачить, що ветеран соціально захищений, що держава про нього дбає від початку кар’єри і навіть після її завершення, вона матиме бажання служити у Збройних силах та в інших силових структурах.

На переконання міністра, це сприятиме зростанню престижності військової професії, більше курсантів і курсанток приходитимуть на навчання до військових навчальних закладів. Тобто, на переконання Коляди, питання повноцінного піклування про ветеранів військової служби прямо пов’язано з посиленням обороноздатності країни.

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у складі української делегації взяла участь у засіданні Спільної робочої групи з питань воєнної реформи високого рівня, під час якого, зокрема, розглядалися питання розвитку ініціатив в рамках Трастового фонду НАТО щодо зміни військової кар’єри на цивільну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-