Лідер республіканців у Сенаті розповів, як вимагав розблокувати допомогу для України

Лідер республіканців у Сенаті розповів, як вимагав розблокувати допомогу для України

Укрінформ
Після того, як адміністрація президента США Дональда Трампа призупинила виділення коштів з фондів на оборонну допомогу для України, не тільки демократи, але й республіканці в Конгресі США докладали великих зусиль для того, щоби зняти всі обмеження.

Про це розповів лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл, виступ у Конгресі якого транслював американський державний канал C-Span.

"Я був радий побачити, що Білий дім розблокував фонди допомоги для посилення безпеки України. Я виступав за виділення цієї допомоги для України ще в 2014 році, попри заперечення адміністрації президента Обами. Я завжди вірив у важливість допомоги нашим українським партнерам захищати власну територію від російської агресії", - наголосив головний республіканець в Сенаті США.

За його словами, він "особисто впродовж кількох місяців наполягав на розблокуванні адміністрацією (президента Трампа – ред.) оборонної допомоги, щоби бути певним, що Сполучені Штати не відступили від наших важливих зобов'язань перед Україною".

Читайте також: Трамп готовий призупинити допомогу Україні, якщо Європа не зробить свого внеску

Макконнелл наголосив, що двічі мав розмову на цю тему з міністром оборони США, порушував питання перед державним секретарем. "Мій офіс також залучав до цього високопоставлених посадовців у Пентагоні, Держдепартаменті, Раді національної безпеки, а також в Адміністративно-бюджетному управлінні Білого дому",- підкреслив американський сенатор. Він додав, що над цим також працювала група однопартійців, у тому числі, сенатори-республіканці Ліндсі Грем і Ричард Шелбі, які очолюють комітети у верхній палаті Конгресу США.

"Упродовж липня, серпня та на початку вересня я докладав зусиль, щоби мати впевненість, що Україна все ж отримає таку необхідну підтримку, - зазначив Макконнелл. - Я радий, що оборонна допомога нарешті була розблокована, аби допомогти нашим друзям в Україні захищати себе".

Він укотре наголосив, що Росія становить серйозну загрозу для інтересів США. "Найліпший спосіб перемогти Путіна та його наміри встановити гегемонію – це відновити нашу оборону, глибше взаємодіяти з нашими союзниками та партнерами, а також підвищити рівень їхніх можливостей протистояти загрозам Москви й захищати себе", - підкреслив сенатор США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-