У “Слузі народу” кажуть, що серед кандидатів у нову ЦВК депутатів немає

У “Слузі народу” кажуть, що серед кандидатів у нову ЦВК депутатів немає

Укрінформ
Серед запропонованих кандидатів на посади в новій Центральній виборчій комісії є члени попереднього складу ЦВК.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради розповів заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На запитання, чи є серед запропонованих фракцією "Слуга народу" кандидатів на посади членів ЦВК чинні депутати, Корнієнко відповів: "Ні. Там є діючі члени ЦВК, які підтвердили свою політичну незаангажованвсть і професійність протягом виборчого процесу".

Водночас він не назвав прізвища кандидатів, "щоб не створювати їм зайвих проблем".

Читайте також: "Слуга народу" подала Президенту 12-13 кандидатур на членів ЦВК — Корнієнко

Корнієнко зазначив, що сьогодні питання ЦВК розглядатися не буде, оскільки ще не внесено подання Президента про призначення нових членів ЦВК.

Як повідомлялося, Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат.

Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до парламенту подання про дострокове припинення повноважень членів ЦВК

11 вересня Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання Президента.

Своє подання Президент, зокрема, мотивував тим, що під час здійснення реєстрації ЦВК нібито діяла упереджено і всупереч принципам, визначеним виборчим законодавством. У поданні також зазначається, що 28 рішень ЦВК були скасовані судами.

Уже колишній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-