Суд розгляне апеляції на вирок Януковичу 23 вересня — адвокат

Суд розгляне апеляції на вирок Януковичу 23 вересня — адвокат

Укрінформ
Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляційних скарг на вирок Оболонського райсуду Києва у справі щодо державної зради експрезидента Віктора Януковича на 23 вересня.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк.

“Слухання справи розпочалося. Ми задоволені ходом сьогоднішнього засідання, тому що вже будемо за його результатами переходити до дослідження доказів. Засідання перенесено на 23 вересня на 11 годину”, - сказав Сердюк.

Він зазначив, що запасною суддею для розгляду апеляцій було визначено суддю Тетяну Тютюн, і додав, що вона вже брала участь у розгляді справи.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні суду у рамках розгляду апеляцій, 13 червня, головуючий суддя Юрій Трясун заявив, що у рамках розгляду цих апеляцій необхідно визначити запасного суддю для розгляду цієї справи, який у разі необхідності буде замінювати одного із суддів колегії, що розглядає цю справу.

24 січня Оболонський райсуд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений у межах провадження арешт на майно.

Читайте також: У США визнали невинуватим лобіста Януковича

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Захист Януковича подав апеляції на вирок експрезиденту у справі щодо держзради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-