Порошенко про допит у ДБР: питали про ПриватБанк та події у Керченській протоці

Порошенко про допит у ДБР: питали про ПриватБанк та події у Керченській протоці

Оновлено
Укрінформ
П’ятого президента України Петра Порошенка допитали у Державному бюро розслідувань у справі націоналізації ПриватБанку та захоплення росіянами українських моряків у Керченській протоці у листопаді минулого року.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Порошенка, питання слідчого стосувалися націоналізації ПриватБанку і подій у Керченській протоці.

«Ми 100% праві, закон на нашому боці. Націоналізація була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни великі гроші, але чомусь ДБР та інші правоохоронні органи цим займатися не хочуть», — заявив експрезидент.

Читайте також: У ДБР підтвердили, що проводять обшук у квартирі Гонтаревої

«Крім того, сьогодні задавали питання по моряках, по Керченській протоці. Їм недостатньо рішення Міжнародного трибуналу, який визнав правоту України в праві користуватися українською Керченською протокою та українським Азовським морем і узбережжям Маріуполя й Бердянська, де українські ВМС несуть берегову оборону, і саме унаслідок рутинної ротації наших кораблів була проведена операція і була здійснена агресія РФ. Агресія, яка визнана світом», — додав експрезидент.

Як повідомила речниця ДБР Анжеліка Іванова у коментарі "Українській правді" ні про яких моряків під час допиту мова не йшла. 

"Допитали його (Порошенка- ред.) в одному кримінальному провадженні. Він був викликаний (це був уже повторний виклик) щодо можливого втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва. Мова йде про події під час засідання РНБО де 5-й президент висловив думку щодо неправосудності та незаконності рішень ОАСК у справі щодо скасування націоналізації ПриватБанку. Там іде кваліфікація частиною 2 376 статті. От у цьому провадженні він був допитаний. Ні про яких моряків там мова не йшла", - заявила вона.

Як повідомлялося, ДБР розслідує 13 кримінальних справ, у яких фігурує Порошенко. У більшості з них заявиком виступає Андрій Портнов — колишній заступник глави Адміністрації експрезидента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-