Зеленський попередив Нііністьо про небезпеку Nord Stream 2

Зеленський попередив Нііністьо про небезпеку Nord Stream 2

Укрінформ
"Північний потік-2" становить загрозу для всієї Європи, а його оцінка як суто комерційного може дорого коштувати європейським партнерам у майбутньому.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної з Президентом Фінляндії Саулі Нііністьо пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я привернув увагу Президента Фінляндії до питання "Північного потоку-2" і наголосив, що цей проєкт є загрозою для всієї Європи, а його оцінка як суто комерційного може дорого коштувати нашим європейським партнерам у майбутньому", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що для України надзвичайно важливим є розширення співробітництва з Фінляндією в енергетичній сфері, зокрема впровадження у нашій країні енергозберігаючих технологій.

Глава держави також повідомив про домовленість нарощувати військове співробітництво з Фінляндією і розвивати діалог між оборонними відомствами обох країн.

Читайте також: Суд ЄС ухвалив вигідне Україні та Польші рішення щодо використання газопроводу OPAL

Як повідомляв Укрінформ, проєкт "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини на додаток до вже чинного Північного потоку. Передбачається, що потужність другої нитки "Північного потоку-2" становитиме 55 млрд кубометрів газу на рік, довжина - понад 1,2 тис. км.

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall. Під час запуску проєкту планувалося завершити його до кінця 2019 року.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2" через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками "Північного потоку-2" є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС в такому випадку підсяде на російську газову голку. Дональд Трамп пригрозив заблокувати проєкт санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-