Рада зробила перший крок до ухвалення закону про імпічмент

Рада зробила перший крок до ухвалення закону про імпічмент

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про імпічмент.

Документ підтримали 337 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Лічильну комісію Ради очолив депутат від "Слуги народу"

Законопроєкт №1012 "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)" вніс до парламенту глава держави Володимир Зеленський 29 серпня.

Закон "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)" передбачає, що Верховна Рада може усунути Президента з посади в порядку імпічменту виключно у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Процедура імпічменту ініціюватиметься більшістю народних депутатів від конституційного складу.

Після прийняття рішення про звинувачення Президента Верховна Рада звертатиметься до Конституційного Суду (для отримання висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента з поста в порядку імпічменту) та Верховного Суду (для одержання висновку про те, що діяння, в яких звинувачується Президент, містять ознаки державної зради або іншого злочину).

Передбачається, що рішення про імпічмент Президента вважатиметься прийнятим, якщо за нього проголосує не менш як три чверті народних депутатів від конституційного складу ВР.

У разі неприйняття Верховною Радою постанови про імпічмент Президента України головуючий від імені парламенту має вибачитися перед Президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-