Враження від обміну не мають спонукати ЄС послабити санкції проти РФ — Кулеба

Враження від обміну не мають спонукати ЄС послабити санкції проти РФ — Кулеба

Укрінформ
Наскільки б емоційними і видатними не були події, пов’язані із обміном ув’язненими між Україною і Росією, їх емоційна складова не повинна призвести до хибних висновків та до послаблення санкцій ЄС проти Росії.

Про це у понеділок у Брюсселі під час виступу на круглому столі під егідою Фонду Маршалла сказав віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу сказати кілька слів про санкції. Які б емоційні враження не надавав обмін, це не має бути підставою для європейських країн для послаблення санкцій. Важливо розуміти – Росія не змінилася, вона, як і раніше, є дуже важким партнером. Ми лише намагаємось розпочати процес розбудови довіри і робимо це практично з нуля. Це повільний процес, тут не може бути швидких рішень, і ставитися до останніх подій варто з дуже обережним оптимізмом», - наголосив український урядовець.

Він підкреслив, що Україна буде продовжувати працювати з метою досягнення миру, для того, щоб Росія поважала суверенітет та територіальну цілісність України.

Читайте також: Експерт зі США закликає не переоцінювати значення обміну

«Це дуже важке завдання. Тому ми розраховуємо на підтримку з боку Європейського Союзу… Ми розуміємо, що Європа сама проходить через дуже важкі процеси, і у неї з’явиться спокуса приділяти менше уваги Україні. Але правда в тому, що з економічної, політичної, людської і стратегічної точок зору Україна є дуже важливою для Євросоюзу. Такою ж мірою Євросоюз є дуже важливим для України», - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії співгромадян та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-