Рябошапка сказав, хто розслідуватиме розкрадання в Укроборонпромі

Рябошапка сказав, хто розслідуватиме розкрадання в Укроборонпромі

Укрінформ
Глава ГПУ Руслан Рябошапка хоче запровадити в офісі генпрокурора спеціальний напрямок, який розслідуватиме розкрадання в Укроборонпромі, а також вибухи на військових складах.

Про це він розповів під час свого виступу у понеділок на Комітеті ВР з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спеціальний заступник генпрокурора, спеціальний департамент займатиметься цим блоком питань", - зазначив Рябошапка.

За його словами, військова прокуратура буде трансформована у два напрямки в системі Генпрокуратури.

Читайте також: Данилюк про Укроборонпром: Буде серйозна оптимізація зі зміною акціонера

"Є у нас думка зробити два спеціалізовані блоки у рамках ГПУ. Перший – це процесуальне керівництво щодо злочинів, які вчиняються на лінії розмежування... Другий блок питань – це процесуальне керівництво у злочинах у сфері безпеки і оборони", - сказав Рябошапка.

Читайте також: Рябошапка назвав резонансні справи, на яких він зосередиться

Він додав, що перехідними положеннями законопроєкту № 1032 передбачено, що ті кримінальні справа, які наразі розслідує військова прокуратура, мають бути передані за підслідністю до Нацполіції або до ДБР. У подальшому генпрокурор має намір своїм наказом затвердити, хто здійснюватиме процесуальне керівництво у провадженнях, переданих до Нацполіції і ДРБ.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Руслан Рябошапка 2 вересня підписав наказ про звільнення з посади головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-