Децентралізація: Зеленський розповів про основні завдання у сфері регіональної політики

Децентралізація: Зеленський розповів про основні завдання у сфері регіональної політики

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав першочерговми завданнями у сфері децентралізації внесення змін до Конституції щодо передачі фінансів та повноважень на місця, завершення секторальної децентралізації та процесу об’єднання територіальних громад.

Про це він заявив під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів, повідомляє пресслужба глави держави.

«Невідкладне завершення процесу децентралізації, зокрема внесення змін до Конституції України, – передача реальної влади, фінансів та ресурсів на місця, завершення секторальної децентралізації, наближення послуг до кожного мешканця громади, забезпечення їхньої якості», - сказав Президент.

Також він наголосив на необхідності визначити остаточні правила формування державного адміністративно-територіального устрою, закріпити межі кожної адміністративно-територіальної одиниці, завершити об’єднання територіальних громад.

«Реформувати місцеві органи виконавчої влади, які, серед іншого, контролюватимуть законність рішень новоутворених органів місцевого самоврядування. Провести місцеві вибори на новій адміністративно-територіальній основі», – зазначив Зеленський.

За його словами, термін виконання цих завдань – 2019-2020 роки.

Глава держави також доручив затвердити нову державну стратегію регіонального розвитку на наступні 6 років (2021-2027-й).

Читайте також: Зеленський доручив підготувати план реструктуризації Укрзалізниці до кінця року

Крім того, він відзначив, що до кінця 2019 року має бути забезпечено ефективне використання коштів Державного фонду регіонального розвитку та інших бюджетних програм розвитку регіонів, а також підвищення спроможності Агенції регіонального розвитку.

Також Зеленський доручив до 1 грудня 2019 року розробити інформаційну кампанію для роз’яснення реформи ЖКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-