У ЦВК пояснили, чому Рудику не видали посвідчення народного депутата

У ЦВК пояснили, чому Рудику не видали посвідчення народного депутата

Укрінформ
Центральна виборча комісія зареєструвала Сергія Рудика, обраного в одномандатному виборчому окрузі №198 на позачергових парламентських виборах 21 липня, народним депутатом України, проте судом це рішення скасовано.

Про це повідомляється на сторінці ЦВК у Facebook.

“Рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року, ухваленого відповідним судом як судом першої інстанції, визнано протиправними дії Комісії щодо реєстрації Рудика С.Я. народним депутатом України. А також – скасовано зазначену постанову ЦВК від 23 серпня 2019 року № 1894 в частині пункту другого, згідно з яким Комісією було вирішено зареєструвати народного депутата України Рудика С.Я., обраного на позачергових виборах народних депутатів України в ОВО № 198, та зупинено дію цієї постанови в частині пункту другого, а саме – в частині реєстрації його народним депутатом України, до набрання згаданим рішенням законної сили”, - зазначили в ЦВК.

У Центрвиборчкомі нагадали, що 17 серпня після перегляду в апеляційному порядку Великою палатою Верховного суду набрало законної сили рішення Верховного суду в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 12 серпня в частині визнання протиправним та скасування протоколу Центральної виборчої комісії про результати виборів народних депутатів в ОВО № 198 від 5 серпня та зобов’язання ЦВК продовжити дії щодо встановлення результатів виборів в зазначеному окрузі з урахуванням постанов Шостого апеляційного адміністративного суду від 7 серпня 2019 року та від 10 серпня.

За даними ЦВК, комісія на виконання вказаних судових рішень 21 серпня прийняла постанову № 1888 "Про виконання судових рішень" та склала протокол про результати позачергових виборів народних депутатів України в ОВО № 198, згідно з яким обраним народним депутатом України в цьому окрузі є Сергій Рудик.

Водночас постановою ЦВК від 23 серпня № 1894 "Про питання реєстрації народного депутата України Рудика, обраного на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в одномандатному виборчому окрузі № 198" внесено зміни до постанови ЦВК від 12 серпня 2019 року № 1863 "Про реєстрацію народних депутатів України, обраних на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в одномандатних виборчих округах" та виключено з додатка 15 до неї позицію стосовно зареєстрованого народного депутата України, обраного на позачергових виборах народних депутатів України в ОВО № 198, Рудика, а також зареєстровано його.

Читайте також: До Ради проходять 33 депутати, які використовували бюджетні гроші для агітації — ОПОРА

28 серпня зазначену постанову ЦВК від 21 серпня № 1888 та протокол про результати позачергових парламентських виборів 21 липня в ОВО № 198, складений комісією 21 серпня, було остаточно скасовано відповідними судовими рішеннями.

Раніше у четвер Сергій Рудик повідомив, що викликав поліцію у Верховну Раду через відмову апарату парламенту видати йому посвідчення народного депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-