ВР обрала 13 депутатів у Лічильну комісію

ВР обрала 13 депутатів у Лічильну комісію

Укрінформ
Народні депутати Верховної Ради IX скликання обрали Лічильну комісію у складі 13 членів.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 388 народних депутатів на першому засіданні першої сесії парламенту нового скликання у четвер, 29 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, до складу Лічильної комісії ВР IX скликання обрано народних депутатів Романа Грищука, Олексія Жмеренецького, Олександра Корнієнка, Юрія Корявченкова, Олену Криворучкіну, Артема Культенка, Ольгу Савченко, Єлизавету Ясько (усі від партії "Слуга народу"), Юрія Павленка, Олександра Пузанова (від "Опозиційної платформи – "За життя"), Валерія Дубіля (від ВО "Батьківщина"), Максима Саврсова (від "Європейської солідарності"), Олександру Устінову (від "Голосу").

Відповідно до статті 17 закону "Про Регламент Верховної Ради України", Лічильна комісія обирається для організації голосувань парламенту та визначення їх результатів.

Читайте також: У Раді сформували п'ять фракцій і депутатську групу

Лічильна комісія підраховує голоси під час голосування, за дорученням Верховної Ради в разі необхідності встановлює присутність народних депутатів на пленарному засіданні, а також розглядає звернення народних депутатів, пов'язані з порушенням порядку голосування чи іншими перешкодами в голосуванні, здійснює контроль за використанням електронної системи підрахунку голосів картками.

Лічильна комісія обирається Радою на основі принципу пропорційного представництва депутатських фракцій і груп більшістю голосів від конституційного складу шляхом відкритого поіменного голосування за списком без його обговорення.

Як повідомляв Укрінформ, відповідні пропозиції політичних сил, що пройшли до Ради, щодо складу Лічильної комісії підготовча депутатська група визначила на засіданні 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-