Новообрана Рада у четвер планує зробити ряд кадрових призначень

Новообрана Рада у четвер планує зробити ряд кадрових призначень

Укрінформ
Верховна Рада України ІХ скликання у четвер планує зробити ряд важливих кадрових призначень.

Про це йдеться у порядку денному першої сесії парламенту, ухваленому на засіданні підготовчої депутатської групи з організації роботи ВР у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У порядку денному 27 питань. Почнуть із формування Тимчасової президії першої сесії ВР. Потім заслухають оголошення Прем’єр-міністром про складання повноважень Кабінету міністрів перед новообраним парламентом. Сьогодні ж депутати заслухають доповідь Голови Верховної Ради VIII скликання про стан законодавчої роботи у парламенті. Розглянуть питання про коаліцію депутатських фракцій, оберуть лічильну комісію ВР.

У цей день парламентарії оберуть Голову Верховної Ради та його заступників. Вони заслухають послання Президента про внутрішнє та зовнішнє становище України. Депутати мають намір розглянути питання щодо призначення Прем’єр-міністра, міністра оборони, міністра закордонних справ, а також загалом про формування складу КМУ. Вони також розглядатимуть питання про припинення повноважень народних депутатів, призначених до складу уряду, та звільнять з посад членів Кабміну.

Парламентарії розглянуть питання щодо переліку, кількісного складу і предмету відання комітетів ВР, оберуть їх керівників та заступників керівників.

Звільнення голови Служби безпеки України та генерального прокурора і призначення нових керівників цих органів також у планах на сьогодні.

У порядку денному — проєкт закону про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України.

Верховна Рада IX скликання збереться на своє перше засідання 29 серпня. Перед відкриттям першої сесії новообрані депутати мають скласти перед Верховною Радою присягу, текст якої визначено статтею 79 Конституції України.

Читайте також: У черзі біля Ради зібралися близько сотні журналістів

Як повідомлялося, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. За їх результатами найбільше голосів отримала партія "Слуга народу", яка матиме монобільшість - 254 народних депутати. При цьому для формування коаліції потрібні не менше 226 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-