Україна була серед основних тем саміту G7 - офіс Трюдо

Україна була серед основних тем саміту G7 - офіс Трюдо

Укрінформ
Обговорення ситуації в Україні було одним із основних питань зовнішньо-політичного блоку під час саміту лідерів країн-членів G7.

Про це заявили у офісі прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прем’єр-міністр та його колеги по G7 обговорили зусилля із вирішення ключових регіональних та глобальних викликів, у тому числі Росію та впровадження реформ в Україні, а також кризу у Венесуелі”, - запевнили в офісі Трюдо.

Серед інших пріоритетних тем саміту були також зміни клімату, збереження біорізноманіття та захист океанів.

“Прем’єр-міністр наголосив на нагальній потребі вжиття колективних заходів із реагування на кліматичну кризу та захисту нашого спільного навколишнього середовища”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: Дії Росії в Україні та деінде позбавили її права на партнерство у G7 - Трюдо

Окрім цього, під час саміту Трюдо оголосив про виділення Канадою 179,2 млн дол.. на “підтримку якісної освіти для жінок та дівчат, які живуть у кризових ситуаціях, зонах конфлікту та крихких державах”.

Як відомо, G7 є неформальним об'єднанням Франції, США, Великобританії, Німеччини, Японії, Італії та Канади, а також Європейського Союзу. Ці найбільші економічно розвинені світові держави складають 50% глобальної економіки, поділяють спільні цінності свободи і демократії, а також мають колективне прагнення вирішувати найголовніші проблеми світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-