Арахамія пропонує на певний

Арахамія пропонує на певний "особливий період" спростити звільнення держслужбовців

Укрінформ
Секретар Національної інвестиційної ради, новообраний народний депутат від партії "Слуга народу" Давид Арахамія підтримує ідею спрощення процедури звільнення держслужбовців, але вважає, що це правило має діяти на певний, чітко визначений період.
Про це Арахамія заявив у середу, 21 серпня, під час круглого столу на тему: "Ключові аспекти реформи ОПК України" в Інституті Горшеніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пам'ятаєте, коли приймали новий закон про держслужбу, всі били себе в груди і казали, що це такий проривний закон, він з Європою погоджений і таке інше. Зараз всі, включно з європейськими експертами, визнають, що це помилка, тобто цей чинний закон зараз просто не працює - щоб звільнити навіть рядову посаду, доведеться витратити рік... А люди не хочуть чекати рік, люди скажуть: ми тобі посаду дали, ми всі голосували і таке інше. Тобто, кредит довіри є, але він дуже короткостроковий - немає зараз просто часу, щоб його марнувати. Тому такі люди, як Нефьодов та інші з нової генерації, кажуть: якщо є довіра до нас зараз, то ми хочемо цю довіру використати на повну", - сказав Арахамія.

У цьому контексті він поінформував, що особисто запропонував запровадити особливий період, під час якого діятимуть правила спрощеного звільнення і найму держслужбовців.

"Давайте зробимо особливий період і визначимо це по часу. Скільки вам треба? Два роки? На два роки, на особливий період, зробимо дуже спрощені правила щодо найму і звільнення, а потім повернемося до нормального зваженого закону", - зазначив Арахамія.

Він визнав, що ця ідея містить певні ризики, водночас, на його думку, набагато вищими є ризики того, що через бюрократію ніхто з нових менеджерів нічого не зможе зробити, бо за законом неможливо звільнити старі кадри.

Читайте також: Нефьодов повідомив, коли розпочнеться переведення працівників ДФС до митної служби

Як повідомлялося, голова Державної митної служби Максим Нефьодов поінформував, що Держслужба разом з Офісом Президента готує законопроєкт про спрощення процедури працевлаштування та звільнення державних службовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-