Луценко: Не бачу Порошенка у справі по ICU

Луценко: Не бачу Порошенка у справі по ICU

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що не бачить у справі щодо інвестгрупи ICU експрезидента Петра Порошенка.

Про це він повідомив у інтерв'ю Цензор.нет.

"Щодо справи по ICU, то я в ній Порошенка не бачу. Події стосуються 2013 року і оборудок між Аграрним фондом, Брокбізнесбанком і Нацбанком. Частина з перелічених структур вже в судах, частину – дорозслідує група Кулика (прокурор Костянтин Кулик - ред.)... Ми зараз говорили про епізод ICU, в дужках – Аграрний фонд, Брокбізнесбанк. От в ньому зараз і пред’явлені підозри пану Стеценку і пані Гонтаревій", - сказав Луценко.

Водночас він зазначив, що ексзаступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов викликався вже по справі UMH, і він вже прийшов на допит і дав показання.

Читайте також: Експертиза підтвердила, що розмова Курченка і Саакашвілі не змонтована - Луценко

Як повідомлялося, на виклик до Генпрокуратури у справі Сергія Курченка прийшов лише колишній заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов.

Раніше Філатов повідомив, що його покликали з приводу купівлі Курченком медіахолдингу UMH у 2013 році. Журналістам він пояснив, що супроводжував процес купівлі-продажу як адвокат, і зазначив, що виклик у цій справі вважає втручанням в адвокатську діяльність.

До ГПУ для вручення підозр запрошували також ексміністра екології Миколу Злочевського, бізнесмена Костянтина Стеценка та ексголову Нацбанку Валерію Гонтареву, але вони не прийшли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-