Адміністрація Президента може переїхати в Український дім - ЗМІ

Адміністрація Президента може переїхати в Український дім - ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація Президента розглядає можливість переїзду до Українського дому.

Це підтвердила Юлія Мендель, прес-секретар президента Володимира Зеленського, в коментарі LB.ua.

Видання зазначає, що спочатку відповідь була негативною. Мендель сказала, що АП хочуть перенести далі від центру і що "Український дім" під задані критерії не підходить. Однак пізніше вона підтвердила, що такий варіант дійсно розглядається.

Раніше журналістка, співробітниця Музею історії міста Києва Катерина Липа написала в Facebook, що про плани переїзду АП до Українського дому співробітникам музею стало відомо випадково: «сьогодні приходили люди з архітектурного бюро 33BY, яке очевидно отримало замовлення на перепланування, фоткали вид з вікон. Говорили, що офіційне рішення буде за пару днів». За її словами, Адміністрація Президента Зеленського хоче забрати собі «поверх Музею історії міста Києва та репетиційну базу ансамблю «Київські солісти», а ринок на нижніх поверхах залишити». А музей, нібито, планується кудись переселити. «Ніякого «кудись», хоча б поверхово пристосованого під зберігання майже 300 тис. експонатів в місті просто немає», підкреслила Липа.

Водночас LB.ua зазначає, що в архітектурному бюро сказали, що вони "надають консультації" і від коментарів відмовилися.

Як повідомлялося, перед другим туром президентських виборів Володимир Зеленський заявив, що хоче перенести Адміністрацію Президента з вулиці Банкової в Києві.

Колишній заступник глави АП Дмитро Шимків заявив, що перенесення АП з вулиці Банкової буде коштувати десятки мільйонів доларів.

Читайте також: Адміністрація президента планує переїзд із Банкової, бо там "дуже важко"

24 травня заступник глави Адміністрації Президента Кирило Тимошенко заявив, що команда Зеленського планує переїзд в цьому році. 27 травня заступник глави Адміністрації Президента Юрій Костюк підтвердив, що Адміністрація Президента Зеленського не відмовилася від планів переїзду, тому що будівля на Банковій схожа на «суміш університету з будинком Пшонки і зі спробою Версаля, але трошки недоробленого і бюджетного». А ще там завжди зашторені вікна і погано працює wi-fi.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-