Парубій: Рада на завершення своєї каденції має розглянути Виборчий кодекс

Парубій: Рада на завершення своєї каденції має розглянути Виборчий кодекс

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що парламент восьмого скликання ухвалив низку фундаментальних рішень для України, серед яких - закони про мову, церкву, декомунізацію та освіту, а на завершення своєї каденції ВР має розглянути й Виборчий кодекс.

Про це політик сказав у відповідь на заяву народного депутата Василя Німченка (фракція "Опозиційний блок"), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю фундаментальними рішеннями цієї Ради - і закон мову, і закон про освіту, і церковні закони, і декомунізацію, і реформи в усіх сферах життя. Ми підемо з цього залу з високо піднятою головою, бо нам є що сказати українцям. Це ви підете з цього залу та з української історії з ганьбою", - зауважив Парубій.

Водночас спікер підтвердив намір запропонувати Верховній Раді у четвер розпочати розгляд у другому читанні проекту Виборчого кодексу, який передбачає запровадження відкритих списків.

"Я вважаю, це (ухвалення Виборчого кодексу - ред.) обов'язок Верховної Ради цього скликання. І я впевнений, ми зможемо його прийняти на цій літній сесії", - наголосив він.

Читайте також: Рада візьметься за законопроект про ТСК із процедурою імпічменту

Раніше Німченко у своєму виступі заявив, що нібито депутати ризикують після завершення восьмого скликання ВР "піти зі ще більш великою ганьбою", а сам парламент не працюватиме у випадку, якщо на розгляд зали буде винесено проект Виборчого кодексу у другому читанні.

Разом із тим "опоблоківець" розкритикував й ухвалення "мовного" закону, за його словами, цей документ був винесений на розгляд парламенту "перед виборами, щоб завоювати дивіденди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-