CNN побачила конфлікт інтересів у статті прес-секретарки Зеленського

CNN побачила конфлікт інтересів у статті прес-секретарки Зеленського

Укрінформ
Американська газета The New York Times потрапила під нову хвилю критики через статтю Юлії Мендель - новопризначеного прес-секретаря Президента Україна Володимира Зеленського.
Про це повідомляє CNN.

“У понеділок, через кілька тижнів після того як The New York Times опублікувала статтю (про конфлікт інтересів Джо Байдена в Україні — ред.) Юлія Мендель, співавторка статті, повідомила, що вона долучилася до український влади, ставши прес-секретарем президента України. Її оголошення спричинило нову хвилю критику проти The New York Times за її статтю (про Байдена — ред.) від 1 травня. На думку критиків, Мендель мала конфлікт інтересів, коли писала для американської газети”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нова речниця Президента обіцяє журналістам часті брифінги

У першій статті, де вона була співавтором, і яка вийшла 1 травня, Юлія писала про конфлікт інтересів віце-президента США Джо Байдена, який закликав колишнього президента України Петра Порошенка звільнити вже колишнього Генпрокурора Віктора Шокіна через розслідування проти компанії Burisma Group, де в раді директорів працював його син Хантер Байден. Проте, тільки в 19 абзаці було згадано про те, що жодних доказів проти Байдена немає.

У CNN додали, що сама Мендель відмовилася від коментарів, коли її запитали про можливий конфлікт інтересів. У прес-службі The New York Times заявили, якби Мендель одразу вказала, що подала документи на конкурс на посаду прес-секретаря Зеленського (вона подала заявку 3 травня), газета би одразу припинила би співпрацю з нею як з журналісткою-фрілансером.

Як зазначає американський телеканал, загалом новий прес-секретар Зеленського написала у травні три статті для The New York Times.

Як повідомлялося, у середині травня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що син кандидата в президенти США Джо Байдена - Хантер не порушував українські закони, коли працював в раді директорів газодобувної компанії Burisma Group, підконтрольній колишньому міністру екології України Миколі Злочевському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-