Баканов повідомив, яке завдання поставив перед СБУ президент

Баканов повідомив, яке завдання поставив перед СБУ президент

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов зазначив, що головним завданням СБУ є виведення бізнесу з тіні.

Про це він заявив під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні відбувалась зустріч з Президентом України, і Президент України поставив перед службою (СБУ — ред.) досить чітку задачу: перше — це здолати корупцію, яку Президент вважає основною бідою України. Оскільки саме вона не дає можливості справедливо розподіляти основні соціальні блага, такі як справедливість та безпека. Більше не буде ніяких “кришувальників”, ніяких “смотрящих” ні за якими бізнесами, ні за якими тіньовими оборудками. Наша головна задача — вивести тіньовий бізнес з тіні, тому що саме він є кормовою базою для корупції”, - заявив Баканов.

Він також запевнив, що СБУ “більше взагалі ніколи не буде оглядатись ні на які прізвища”, у боротьбі з корупцією діятиме рішуче і впевнено, але виключно у рамках законодавства.

Читайте також: Зеленський звільнив заступника голови СБУ

Очільник СБУ також запросив працівників ЗМІ, які займаються журналістськими розслідуваннями, до співпраці та закликав надавати будь-які матеріали щодо злочинів посадовців.

“Будь ласка, звертайтесь до СБУ, ми будемо їх опрацьовувати і інформувати суспільство про стан таких розслідувань”, - запевнив Баканов, додавши, що у разі, якщо матеріали не будуть підпадати під підслідність СБУ, їх гарантовано направлятимуть до інших органів за компетенцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-