Роман Труба хоче, щоб ДБР було в кожному обласному центрі

Роман Труба хоче, щоб ДБР було в кожному обласному центрі

Укрінформ
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба виступає за створення представництв цього відомства в кожному обласному центрі.

Про це він сказав на засіданні Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядаємо варіант щодо подальшого створення у кожному обласному центрі представництв ДБР", - зазначив Труба.

Він додав, що Законом "Про Державне бюро розслідувань" передбачено створення семи територіальних управлінь ДБР, однак час показав недоліки цього рішення. Нині, за словами директора відомства, "проходить робота з Генпрокуратурою для вироблення єдиної правильної позиції, яка надасть змогу слідчим, а у подальшому оперативним співробітникам бюро розміщуватися у кожному обласному центрі".

Читайте також: Труба пояснив, чому в ДБР набрали менше половини працівників

Також Труба наголосив на необхідності збільшення кількості слідчих. "Однозначно потрібно змінювати штатну чисельність працівників ДБР для посилення територіальних управлінь", - заявив він.

Директор ДБР зазначив, що в територіальних управліннях, повноваження яких поширюються на декілька областей, працює по 117 працівників, а навантаження на одного слідчого - близько 50 кримінальних справ. Для ефективної роботи відомства такої кількості працівників недостатньо, переконаний Роман Труба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-