Парубій сказав, коли Рада повернеться до розгляду Виборчого кодексу

Парубій сказав, коли Рада повернеться до розгляду Виборчого кодексу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій прогнозує, що парламент зможе перейти до розгляду у другому читанні проекту Виборчого кодексу наступного пленарного тижня, який розпочнеться 4 червня.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу,

«Я вважаю, що попри всі зміни і укази, ми повинні прийняти кодекс про відкриті списки. Я вважаю, це великим зобов’язанням Верховної Ради цього скликання. Я зараз публічно даю доручення голові Комітету з питань правової політики та правосуддя підготувати негайно до розгляду у другому читанні Виборчий кодекс № 3112-1, зокрема й мого авторства, який зокрема передбачає запровадження відкритих списків... Очевидно, цього тижня ми не зможемо розпочати (розгляд), але наступного пленарного тижня ми зможемо розпочати розгляд у другому читанні, розгляд Виборчого кодексу про відкриті списки», - зазначив Парубій.

При цьому він висловив сподівання, що голови усіх фракцій підтримають його у цьому прагненні.

Читайте також: Вибори у Раду: поліція відкрила перші справи про "гречку"

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До проекту виборчого кодексу подано понад 4000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-