Критики не боюся: Зеленський закликає МВС не карати політичних мітингувальників

Критики не боюся: Зеленський закликає МВС не карати політичних мітингувальників

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо вони не порушують правопорядок.

Про це Зеленський написав у Facebook, коментуючи ситуацію у Рівному, де поліція затримала двох молодих людей, які вийшли на акцію щодо імпічменту Президенту.

“З’ясував ситуацію щодо нібито затримання хлопця та дівчини, які влаштували проти мене протест у Рівному. Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м’якше. В поліції проведуть службову перевірку. Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок. Критики не боюся”, - зазначив Зеленський.

Читайте також: Пікет за імпічмент: Геращенко готує позов через затримання неповнолітніх у Рівному

Раніше UA: Рівне повідомило, що 25 травня у центрі Рівного на майдані Незалежності відбувся мітинг за імпічмент Президенту. Двох його учасників затримали.

Згодом у поліції заявили, що затримання як такого не було, учасників акції просто запросили до міськвідділу, де поліцейські склали на 20-річного хлопця та 16-річну дівчину в присутності її матері адмінпротоколи за ст. 185-1 КУпАП (порушення порядку і організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Крім того, щодо матері неповнолітньої склали адмінпротокол за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП. Всі матеріали скеровуватимуться до суду для прийняття рішення, заявили у поліції.

26 травня перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що готує запит до Національної поліції щодо затримання у Рівному двох осіб, які вийшли на одиночний пікет із плакатами про імпічмент Президенту.

Пізніше речник Нацполіції Ярослав Тракало зазначив, що у Нацполіції проведуть службову перевірку дій поліцейських під час цього інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-