Співголова групи підтримки України у Конгресі США збирається до Києва

Співголова групи підтримки України у Конгресі США збирається до Києва

Укрінформ
Конгресмен Браян Фітцпатрік, який очолює групу підтримки України у Палаті представників Конгресу США, разом із колегою Бренданом Бойлом планують у серпні відвідати Україну.

Про це конгресмен Браян Фітцпатрік розповів у Дженкінтауні, штат Пенсильванія, у коментарі журналістам, зокрема, власному кореспонденту Укрінформу.

"Оскільки саме у серпні Палата представників не збирається на сесії, ми подумали, що це саме був би гарний час для нашого візиту", - повідомив він.

Конгресмен-республіканець додав, що візит ще має бути схвалений Палатою представників та комітетом у закордонних справах, тому точний час та порядок денний поки узгоджуються. Водночас, він розповів, що планує поїздку разом зі співголовою групи, конгресменом-демократом Бренданом Бойлом, "аби продемонструвати двопартійну підтримку".

"(Ми прагнемо - ред.) показати народу України, що ми справді піклуємося про них, що ми усвідомлюємо загрози з боку Росії, що ми справді обізнані з ситуацією, яка триває у Криму та на Донбасі, з кібербезпекою", - додав конгресмен.

Фітцпатрік пояснив, що чекає від візиту "відкритої і чесної розмови", і прагне "донести до нової влади, що нам не байдуже, що ми прагнемо з ними працювати і підтримувати їх". Він також розповів, що хоче, аби Україна залишалася союзником США.

"Люди, які мешкають в Україні — надзвичайні. У моєму серці особливе місце займають молоді люди, які хочуть зближення із Заходом, хочуть покласти край корупції, хочуть, щоб їхня економіка зростала та була чесною для всіх. Ми ж прагнемо допомогти їм отримати те, чого вони хочуть. І я сподіваюся, що нова влада також", - заявив Фітцпатрік.

Щодо президента України Володимира Зеленського, конгресмен зауважив, що "щиро бажає, аби він піклувався про народ України, підтримував гарні відносини зі США, ЄС".

"Україна мала дуже багато поганого досвіду у своїй історії. Я не хотів би бачити рух назад, я хотів би, щоб Україна рухалася вперед. Народ України обрав цього президента, і ми це поважаємо. Я чекаю на роботу з ним, чекаю на нашу зустріч, і я сповнений надії", - підсумував він.

Читайте також: Конгресмена нагородили за підтримку України

Уперше Браян Фітцпатрік був обраний представником штату Пенсильванія від республіканської партії 2016 року, згодом переобрався до Палати представників у 2018 році. Він є співголовою групи підтримки України, до якої входять 50 конгресменів з обидвох партій. До обрання у Конгрес, він працював агентом ФБР з розслідування корупційних злочинів, і частиною його роботи було створення антикорупційної інфраструктури в Україні, зокрема, Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня Українська федерація Америки нагородила конгресмена-республіканця Браяна Фітцпатріка, який є співголовою групи підтримки України у Конгресі США, медаллю ім. Олександра Черника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-