Гройсман сказав, як зміниться робота уряду після його відставки

Гройсман сказав, як зміниться робота уряду після його відставки

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що формат роботи уряду зміниться з планового і чітко визначеного на антикризовий.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду просити український парламент задовольнити мою заяву про відставку, після цього законодавство передбачає, що я буду залишатися на своїй посаді до формування нового уряду. Я можу сказати, що формат роботи уряду зміниться. Він був плановим, чітко визначеним. Зараз він буде більше схожий на антикризову роботу, але і до цього я теж готовий", - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський склав присягу на вірність Україні та приступив до виконання обов'язків Президента. Тоді ж він заявив про наміри розпустити Верховну Раду та закликав членів уряду піти у відставку. Увечері того ж дня Гройсман заявив про своє рішення піти з посади Прем’єр-міністра. Гройсман 22 травня повідомив, що передасть свою заяву про відставку на розгляд Верховної Ради.

За словами Гройсмана в ефірі телеканалу, за час його прем'єрства уряду вдалося зробити головне – зламати тренд руйнації економіки та забезпечити стабільність та економічний розвиток. "Це рішення було чітким. Я його не змінив. Тут є чітка мотивація. Це не емоція, це моя позиція", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман створить "Українську стратегію", з якою піде на вибори

У коментарі Укрінформу керівник прес-служби апарату Верховної Ради Ірина Кармелюк повідомила, що заява Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про відставку зареєстрована у Верховній Раді 23 травня.

У Конституції України визначено, що Кабінет міністрів складає повноваження перед Верховною Радою. Прем’єр-міністр та інші члени уряду мають право заявити парламенту про свою відставку. На основі написаної заяви ВР ухвалює відповідне рішення.

Відставка Прем’єр-міністра України має наслідком відставку всього складу Кабміну. У такому випадку ВР має сформувати новий склад уряду. Та поки він формується, Кабмін, відставку якого було прийнято, має продовжити виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-