Зеленський перепризначив уповноваженого з питань реабілітації учасників бойових дій

Зеленський перепризначив уповноваженого з питань реабілітації учасників бойових дій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський перепризначив Вадима Свириденка на посаду уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.

Відповідні укази опубліковані в четвер на сайті глави держави.

Зокрема, в Указі №318/2019 зазначається: "Звільнити СВИРИДЕНКА Вадима Васильовича з посади Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій. Визнати такою, що втратила чинність, статтю 1 Указу Президента України від 22 листопада 2018 року N9 386 "Про Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій".

Водночас в Указі №319/2019 ідеться: "Призначити СВИРИДЕНКА Вадима Васильовича Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій".

Вадим Свириденко - військовий фельдшер, солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни з 2014 по 2017 рік.

Народився 17 квітня 1973 року в Києві. Мобілізований влітку 2014-го. Як військовий медик брав участь у боях за н.п. Щастя та Дебальцеве в складі 128-ї бригади, потрапив у полон до "ДНР", був переданий українській стороні з обмороженнями 4-го ступеня і сепсисом. Оперований, втратив кисті рук та стопи ніг. Навчився ходити на протезах та користуватися штучними руками, котрі йому виробили та прилаштували у США.

Читайте також: Сушкевича перепризначили уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю

Після 8-місячного лікування у США перебував у львівському військовому госпіталі на реабілітації, повністю опанував себе, може бігати і піднімати штангу. У 2016 році Свириденко представляв Україну на 41-му марафоні Морської піхоти США у Вашингтоні, де став призером, пробігши 10 км.

Указом Президента України від 1 грудня 2016 року Свириденка призначено на позаду уповноваженого з питань реабілітації учасників АТО.

На Іграх нескорених-2017, що проходили у Торонто, здобув бронзову нагороду у змаганнях із веслування на тренажерах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-