Меркель і Макрон обговорили з Путіним “паспортизацію” окупованого Донбасу

Меркель і Макрон обговорили з Путіним “паспортизацію” окупованого Донбасу

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон провели у вівторок увечері спільну нараду по телефону з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляється на сайті глави німецького уряду.

«Канцлер і президент Франції обговорили з президентом Росії, як після зміни президента в Києві можна домогтися прогресу в реалізації Мінських угод», - інформує прес-секретар Меркель.

Обидва західні лідери підтвердили свою критику недавніх російських указів, що сприяють введенню російського громадянства для громадян України.

Крім того, було обговорено питання членства РФ у Раді Європи. Канцлер і президент Франції зацікавлені в тому, щоб Росія залишалася членом цього органу. У цьому зв'язку вони наголосили на важливості якнайшвидшого вирішення невирішених питань, щоб Росія могла залишатися членом РЄ з усіма правами та обов'язками.

Читайте також: Головними ворогами Європи є націоналісти, яких фінансує РФ — Макрон

Що стосується Сирії, Меркель і Макрон знову висловили стурбованість з приводу недавнього наступу сирійського режиму на північному заході країни і закликали президента Путіна використовувати свій вплив для підтримки режиму припинення вогню в регіоні Ідліба. Співрозмовники обговорили питання про створення авторитетного і всеосяжного конституційного комітету для сприяння політичному процесу.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації навколо Ірану. Вони наголосили на необхідності переконати Багдад залишатися в ядерній угоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-