Парубій призначив позачергове засідання Ради на 22 травня

Парубій призначив позачергове засідання Ради на 22 травня

Документ
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій скликає позачергове пленарне засідання парламенту в середу, 22 травня.

Про це повідомляється в анонсі на сайті парламенту.

"Голова Верховної Ради України видав розпорядження "Про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України" 22 травня 2019 року о 12:00", - йдеться у повідомленні.

Текст розпорядження Парубій оприлюднив у Twitter.

Читайте також: Команда Зеленського ініціює на завтра позачергове засідання ВР

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України у середу, 22 травня, та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів України "Про вибори народних депутатів України" та "Про публічні закупівлі"». Президент нагадав, що що ці питання були визначені під час консультацій Президента України з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій (депутатських груп) щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання.

20 травня під час інавгураційної промови Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

У вівторок, 21 травня, він провів зустріч із керівництвом Верховної Ради та лідерами депутатських фракцій, під час якої, зокрема, запропонував внести зміни до закону про вибори народних депутатів, скасувавши мажоритарну систему і знизивши прохідний бар’єр із 5% до 3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-