Україна має бути наполегливою на шляху до НАТО - заступник генсека

Україна має бути наполегливою на шляху до НАТО - заступник генсека

Укрінформ
Україна має бути наполегливою у досягненні майбутніх цілей щодо членства в НАТО, а тому повинна продовжити реформи в боротьбі з корупцією та секторі безпеки.
Про це заявив заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонсалес під час урочистого заходу з нагоди святкування 70-річчя НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна є нашим партнером. У 2008 році ми вирішили, що одного дня Україна стане членом НАТО, і тому ми хочемо для України того, що, як ми віримо, є найкращим для неї. І те, що ми хочемо для України, - це свобода вирішувати її власне майбутнє. І це та модель, яку ми поділяємо, - повноцінна свобода, повноцінний мир, повноцінне процвітання, стабільність" — заявив Альваргонсалес.

Він додав, що Україна може пишатись виконаною роботою на шляху до повноправного членства в НАТО, але водночас “держава має бути наполегливою у досягненні майбутніх цілей і працювати над цим день за днем”.

“Кожного дня боріться з корупцією, реформуйте сектор безпеки, також здійснюйте громадський нагляд над службами безпеки, захищайте незалежність судової гілки влади та її цілісність”, - закликав представник НАТО.

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Івана Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що для України “не існує безпеки поза Альянсом”.

“Ми з вами точно знаємо що віроломна агресія РФ проти України, незаконна анексія Криму напад на східну частину України, вона всередині країни дуже змінила внутрішні відчуття, наше розуміння питань безпеки. І саме ці події стали основою зміни громадської думки, яка на сьогодні вже відображена у наших основоположних документах. Ми зуміли 7 лютого в Конституції України закріпити наші стратегічні завдання, цілі щодо членства в ЄС і НАТО. Я переконана, що для України не існує безпеки поза Альянсом”, - наголосила віце-прем'єр.

Читайте також: Віце-прем'єр: НАТО посилить присутність в Азовському та Чорному морях

За її словами, суспільство зараз очікує конкретних дій від влади, які ковертуються в добробут і забезпеченість. “І в це рік виборів ми не маємо права призупиняти чи уповільнювати свій темп до інтеграції до Альянсу. Ми заклали всі інституційні основи для того, щоб це нам вдавалось. Ми маємо створену систему взаємодії, координації всередині країни і взаємодії з Північно-атлантичним альянсом. Ми маємо абсолютно оновлений підготовлений кадровий склад наших фахівців в різних міністерствах, які працюють над реальними кроками по інтеграції до Альянсу”, - заявила Климпуш-Цинцадзе, додавши, що Україна не має права повторити помилку 2008 року і знехтувати тим шансом, який вона має сьогодні.

В рамках заходу на Європейській площі в Києві відбулося відкриття квіткових композицій, нагородження партнерів та арт-презентація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-