"Батьківщина" готова до переговорів про коаліцію, але є умова

Укрінформ
Парламентська фракція "Батьківщина" готова долучитися до обговорення створення нової коаліції у Верховній Раді за умови підтримки програми її лідера Юлії Тимошенко "Новий курс".

Про це сказав журналістам у кулуарах парламенту народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Власенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо в парламенті знайдуться політичні сили, які готові будуть принаймні стратегічно розділити погляди "Батьківщини", викладені в програмі "Новий курс", ми готові з ними почати обговорювати співпрацю в парламенті. Якщо таких людей набереться 226, то тоді можна говорити про створення якоїсь коаліції в залежності від всіх інших умов", - зазначив депутат.

Власенко вважає, що об'єднуватися треба "навколо якихось ідеологічних речей", і допускає створення коаліції навколо нового технічного уряду.

"Треба зрозуміти, хто в сьогоднішньому парламенті готовий об’єднуватися навколо ідеологічних засад. Теоретично можливе об'єднання навколо умовно технічного уряду, який буде урядом перехідного періоду. Тут теж можливі різні конфігурації, але знов-таки, цьому технічному уряду треба буде задати умовну дорожню карту", - сказав Власенко.

Водночас він зазначив, що “Батьківщина” не підтримуватиме уряд, який буде, наприклад, підвищувати тарифи, навіть якщо він буде називатися технічним.

Читайте також: Народний фронт скоро оголосить формат участі у виборах до ВР

Як повідомляв Укрінформ, голова парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак в п'ятницю, 17 травня, заявив про вихід фракції з коаліції.

Після цього Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції "Європейська Україна" з 17 травня і закликав народних депутатів розпочати консультації з формування нової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-