У НАБУ підтвердили, що затримали екс-командувача Нацгвардії Аллерова

У НАБУ підтвердили, що затримали екс-командувача Нацгвардії Аллерова

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали екс-командувача Нацгвардії Юрія Аллерова.

Про це інформує прес-служба відомства.

"НАБУ викрило корупційну схему з нерухомістю за участю екс-командувача Нацгвардії України. Його, та ще двох співучасників — гендиректора компанії-забудовника та оцінювача — затримали. Найближчим часом усім їм повідомлять про підозру у вчиненні корупційного злочину", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2000-х роках Нацгвардія та компанія-забудовник домовились, що на території колишньої військової частини в центрі Києва, на Печерську, зведуть житловий комплекс. В ньому Нацгвардія мала отримати 50 квартир та 30 паркомісць.

Уже у 2016-2017 сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Бориспільська").

При цьому проведена експертиза засвідчила, що вартість квартир в будинку на околиці Києва виявилась на 81 635 448 грн меншою за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія в будинку на Печерську на старті домовленостей.

Читайте також: НАБУ затримало екс-главу Нацгвардії Аллерова — журналіст

У бюро додали, що детективи порушили дану справу за матеріалами журналістського розслідування BIHUS.info.

Раніше у НАБУ повідомляли, що детективи проводять обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії України, а також у деяких приватних компаніях.

Фото: Апостроф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-