Президент звільнив заступника глави АП Філатова

Президент звільнив заступника глави АП Філатова

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звільнив заступника голови АП Олексія Філатова.

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

"Звільнити Філатова Олексія Валерійовича з посади заступника глави Адміністрації Президента України",  - йдеться в документі.

В Адміністрації Президента Філатов відповідав за правове забезпечення виконання конституційних функцій глави держави, зокрема у галузі судоустрою, а також розробку та впровадження судової реформи та представництво Президента в судах.

Читайте також: Порошенко звільнив командувача Нацгвардії

Філатов прийшов в Адміністрацію Президента 22 липня 2014 року. Доти очолював практику вирішення спорів в адвокатському об'єднанні «Василь Кісіль і Партнери», однієї з найбільших юридичних фірм України.

Міжнародні та національні рейтинги (Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, Ukrainian Law Firms) неодноразово відзначали його як одного з найкращих українських експертів у сфері вирішення спорів.

Одним із завдань Філатова в АП було законодавче забезпечення судової реформи. Він координував розробку прийнятих парламентом в 2016-2018 роках змін до Конституції України з питань правосуддя, нових процесуальних кодексів, законів про судоустрій, Конституційний Суд, Вищу раду правосуддя, антикорупційний суд.

У результаті реформи сформовано на конкурсній основі новий Верховний Суд, запроваджено кваліфікаційне оцінювання суддів для перевірки їх відповідності критеріям компетентності, етики та доброчесності, скасовано повну недоторканність суддів і істотно збільшено їхню заробітну плату.

Соціологічне опитування USAID, опубліковане наприкінці 2018 року, показало, що реформу підтримують близько 70% юристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-