Самопоміч піде на парламентські вибори з відкритим списком

Самопоміч піде на парламентські вибори з відкритим списком

Укрінформ
У майбутньому виборчому списку "Самопомочі" на парламентських виборах буде до 80% нових облич.

Про це заявив лідер "Самопомочі" Андрій Садовий на звітному з'їзді в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У майбутньому списку "Самопомочі" до 70-80% будуть нові обличчя для українського парламенту. Ми сьогодні вже маємо кістяк: це є депутати Верховної Ради, які пройшли вишкіл, і власне ви будете визначати, яка буде їх позиція у списку. Але 70-80% це будуть наші лідери з областей, це будуть представники різних професійних спілок, громадських організацій, це будуть люди, які гідні працювали для держави у цей непростий час", - сказав Садовий.

Він наголосив, що "не Садовий буде приймати рішення, хто і яке місце буде займати у списку, а ви - наші обласні осередки, з'їзд партії".

Він зауважив, що ті, хто "злякався", або хотіли мати мати 100% гарантію, "відходять в сторону". Натомість ті, хто лишається, відчувають плече один одного, і готові разом йти до перемоги, підкреслив Садовий.

Читайте також: «Самопоміч» планує йти на парламентські виборі самостійно — Садовий

Водночас, як зазначив голова фракції Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк у спілкуванні з журналістами, "список від "Самопомочі" до ВР буде відкритий, у ньому буде менше третини людей, які вже були в парламенті, там буде більше двох третин людей, які є активними політичними діячами на місцях і ніколи не були у вищих ешелонах влади, але є достойні, бо їхні області їх підтримують".

Як повідомлялося, у квітні про вихід із партії "Самопоміч" заявили народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко. 8 травня зявилася інформація про те, що з партії також виходять Олена Сотник, Вікторія Войціцька, Олександр Опанасенко, Іван Мірошніченко та Олександр Данченко. Водночас, до кінця каденції парламенту усі вони залишатимуться у парламентській фракції "Самопомочі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-