У Порошенка відповіли Зеленському: Україна - не номер в єгипетському готелі

У Порошенка відповіли Зеленському: Україна - не номер в єгипетському готелі

Оновлено
Укрінформ
У команді чинного Президента Петра Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації, висловлених у відеозверненні новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це заявила прес-служба Адміністрації Президента.

"В команді Петра Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації", - йдеться в заяві.

Як підкреслює прес-служба АП, "Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу. Для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, позаяк це належить до її компетенції".

До моменту інавгурації нового Президента Порошенко залишається чинним главою держави і несе відповідальність за ситуацію в країні, виконуючи свої обов’язки згідно духу та букви Конституції, зазначає прес-служба.

"Україна - це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах", - наголосили в АП.

Тому, додали в АП, він підтверджує своє запрошення Зеленському, озвучене ще 30 квітня - не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, рівно як і будь-які інші питання, пов’язані із передачею повноважень і відповідальності.

Читайте також: Зеленський звернувся до Ради: Інавгурація має бути 19 травня

Що ж до заяви Зеленського про нібито затягування інавгурації, то в команді Порошенка, "вважають позитивним сам факт того, що обраний Президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував власну позицію… Можливо навіть без консультацій із їхнім спільним адвокатом".

Як повідомляв Укрінформ, новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів України з вимогою призначити інавгурацію на 19 травня. У цьому контексті він висловив і претензії до діючого Президента Петра Порошенка, провівши паралелі з поведінкою туриста у єгипетському готелі, який готується виїжджати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-