Уряд доопрацює постанови щодо пільгових кредитів ветеранам війни

Уряд доопрацює постанови щодо пільгових кредитів ветеранам війни

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова запропонувала доопрацювати дві урядові постанови, що стосуються пільгових кредитів для ветеранів війни.

Про це вона повідомила на своїй сторінці Facebook.

“Сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України запропонувала доопрацювати два проекти постанов уряду, щоб забезпечити дотримання прав громадян. Один з них стосується затвердження порядку надання позики ветеранам війни та особам, прирівняним до них”, - йдеться у дописі.

За словами Денісової, запропонований Міністерством соцполітики порядок може ускладнити надання та погашення позики, оскільки в документі нечітко виписано механізми отримання цієї пільги під час укладання договорів з банками.

Читайте також: Кабмін сьогодні затвердить порядок надання позики ветеранам війни

“Проект, поданий Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, порушує право на житло певних категорій військовослужбовців. Оскільки в його тексті некоректно подано визначення осіб з інвалідністю з числа військовослужбовців”, - наголошує омбудсмен.

Вона повідомила, що за її пропозицією відповідним міністерствам вже надано доручення Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо доопрацювання спільно з Секретаріатом Уповноваженого вказаних проектів постанов уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-