Коломойський: Я не збираюся бути ініціатором ніякого переділу

Коломойський: Я не збираюся бути ініціатором ніякого переділу

Укрінформ
Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що не буде ініціатором переділу впливу після того як на посаду стане новообраний Президент Володимир Зеленський.

Про це він сказав в інтерв'ю Bihus.info, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не збираюся бути ініціатором ніякого переділу. Ні реприватизації, ні націоналізації, експропріації тощо. Я не вважаю, що це треба", - відповів Коломойський на запитання, чи буде після інавгурації Зеленського переділ впливу, бізнесу, грошей.

Олігарх вважає, що сьогодні "треба думати про те, як збільшувати ВВП і повертати людей з-за кордону, створювати робочі місця".

Читайте також: Коломойський заявив, що повернеться в Україну після інавгурації Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Київський апеляційний суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу НБУ і залишив без змін постанову Печерського райсуду м.Києва від 5 лютого 2019 року, якою за клопотанням Генпрокуратури у рамках кримінального провадження (щодо можливого виведення 19 млрд грн рефінансування, залученого ПриватБанком в НБУ до націоналізації) було накладено масовий арешт на майно компаній, прямо і побічно пов'язаних з "приватівцями" та їхніми партнерами". Суд апеляційної інстанції зберіг арешт таких активів, які були передані "приватівцями" в іпотеку/заставу для НБУ як забезпечення боргів ПриватБанку по рефінансуванню.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких у той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Банк перейшов до державної власності, на його докапіталізацію в цілому держава витратила понад 155 млрд грн.

Разом з тим 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ , Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконним націоналізацію ПриватБанку. Розгляд цієї справи тривав з червня 2017 року.

Згодом, 20 квітня, Печерський райсуд Києва визнав недійсним договір про особисту поруку Коломойського за кредитами рефінансування, які були видані ПриватБанку до входження держави в капітал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-