Порошенко та Трюдо провели телефонну розмову

Порошенко та Трюдо провели телефонну розмову

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили низку питань двосторонніх відносин.

Про це повідомили в офісі глави уряду Канади, передає кореспондент Укрінформу.

“Прем’єр-міністр Трюдо подякував президенту Порошенку за його п’ятирічну роботу із допомоги у спрямуванні України на євроатлантичний шлях до успішного, стабільного та демократичного майбутнього”, - заявили у офісі Трюдо.

У відомстві додали, що двоє лідерів “відзначили важливість канадської спостережної місії за виборами та обговорили значення позитивної оцінки, оприлюдненої після голосування”.

“Прем’єр-міністр Трюдо також підтвердив непохитну підтримку Канадою українського народу й суверенітету держави”, - підсумували у офісі глави уряду.

Читайте також: Глава МЗС Канади їде на зустріч з Порошенком та Зеленським

Своєю чергою Петро Порошенко написав у Facebook, що в розмові з Джастіном Трюдо було наголошено на важливості звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в російських тюрмах. “Також обговорили підготовку до проведення Третьої конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться з 2 по 4 липня у Торонто”, - зазначив президент.

Порошенко подякував прем’єр-міністру Канади за незмінну підтримку України як на міжнародній арені, так і в питанні сприяння демократичним перетворенням у нашій країні.

“Сподіваюся, що Канада займе принципову позицію в питанні посилення санкційного тиску на Москву у відповідь на так звані паспортні укази Кремля”, - додав Президент.

Нагадаємо, на президентські вибори в Україні Канада направила близько 150 спостерігачів. Іще кілька сотень спостерігачів за канадської фінансової підтримки прибули до України від ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-