Жодні постанови не зупинять підписання закону про мову — Парубій

Жодні постанови не зупинять підписання закону про мову — Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій запевнив, що всі постанови щодо скасування ухвалення закону про мову не пройдуть у парламенті й закон буде підписано.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Петром Порошенком зустрічі з інтелігенцією у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу підтвердити: жодні постанови не зупинять підписання закону про мову. Просто ми розуміємо, уся ця нечисть піде в суд, щоб скасувати закон, і я намагаюся до нюансів дотриматися всієї процедури, щоб у них не було жодних шансів. 14-15 травня ми всі їхні постанови відхилимо”, - сказав Парубій.

За його словами, відхилення відповідних постанов відбудеться “технічно і швидко”.

У свою чергу Президент Петро Порошенко відповів тим, хто не підтримує ухвалення закону про мову: “Вони кажуть: мову та свободу на хліб не намажеш! Вибачте, будь ласка, але без свободи і без мови хліба не буде”.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня Верховна Рада 278-ма голосами ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон відразу після надходження його на підпис.

Читайте також: Геращенко називає провокацією блокування "мовного" закону

Того ж дня народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Згідно з регламентом, Голова Верховної Ради не може підписати закон доти, доки парламент не проголосує ці проекти постанов. Якщо ці постанови не будуть підтримані, Парубій має право підписати закон і направити його на підпис Президенту України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-