Тимошенко не схвалює обмеження президентських повноважень

Тимошенко не схвалює обмеження президентських повноважень

Укрінформ
Голова партії "Батьківщина" вважає, що запропонований "Самопоміччю" законопроект суперечить Конституції.
Свою позицію щодо обмеження повноважень президента висловила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook. Вона вважає, що запропонований "Самопоміччю" законопроект суперечить Конституції.

"Щодо ідеї переглянути повноваження президента. Як на мене, запропонований "Самопоміччю" закон суперечить Конституції... Повноваження президента чітко визначені Конституцією. Треба дати можливість обраному главі держави виконувати свою роботу. Час наступному Президенту назвати свої кандидатури на посади міністрів оборони та закордонних справ, голови СБУ, всіх, кого він має назвати за Конституцією. А Верховна Рада має дати можливість призначити їх якнайшвидше", - зазначила Тимошенко.

Читайте також: Раду знову "замінували" - працюють сапери

Як повідомляв Укрінформ, у четвер парламент може розпочати розгляд законопроекту, який передбачатиме, зокрема, і процедуру імпічменту президента. Раніше віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд оприлюднила свій законопроект «Про президента України», який, зокрема, передбачає зменшення його повноважень та передачу багатьох функцій уряду та прем’єр-міністру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-