Суд не зміг заборонити Авакову залишатись на посту — немає підстав

Суд не зміг заборонити Авакову залишатись на посту — немає підстав

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у забезпеченні позову щодо заборони міністру внутрішніх справ Арсену Авакову виконувати повноваження.

Про це інформує прес-служба суду.

“Суд ухвалив рішення – відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову, оскільки суд дійшов висновку про її необґрунтованість та про відсутність підстав для задоволення, адже вимоги щодо забезпечення позову є передчасними”, - ідеться в повідомленні.

На думку суду, без розгляду справи по суті з встановленням усіх фактичних обставин справи та дослідженням доказів, що мають значення для вирішення цієї справи, неможливо в даному випадку забезпечити позов.

Читайте також: Геращенко цікавиться, чи заведе МВС справу на авторів "Слуги народу"

Водночас, в ухвалі про відмову у забезпеченні позову зазначено, що за жодних умов заходи забезпечення не можуть бути використані як санкція для відповідача або як спосіб примусити його діяти певним чином під загрозою заподіяння збитків шляхом вжиття заходів забезпечення позову.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо не подання до Верховної Ради України подання про звільнення очільника МВС.

Зокрема, позивач просив суд визнати дії Авакова протиправними відносно положень ст. 7 закону України «Про Кабінет Міністрів України», які стосуються вимог до членів уряду, а також визнати протиправною бездіяльність Прем`єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС і зобов'язати його внести до ВР подання про звільнення Авакова.

На порталі Судова влада України зазначено, що позов надійшов до суду 5 березня 2019 року від Олени Халагєри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-