У середу ВР може завершити розгляд

У середу ВР може завершити розгляд "мовних" поправок

Укрінформ
У вівторок Верховна Рада зупинилася на 1975 поправці до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної. Залишилося розглянути 107 поправок і ВР має встигнути пройти їх у середу.
Про це заявив глава парламенту Андрій Парубій, закриваючи вечірнє засідання ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також Парубій повідомив, що відбудеться відкрите засідання Комітету з питань культури і духовності, на яке запрошуються представники всіх фракцій і всі, хто причетний до прийняття закону.

«Нам дуже важливо, щоб процес відбувався максимально прозоро, щоб ми знайшли всі компромісні позиції і виклали їх в один документ. Я зобов’язуюсь цей документ вислати кожному народному депутату. Що важливо для мене - щоб у день голосування ніхто не міг сказати, що він не знає за що голосує, щоб у день голосування кожен мав змогу ознайомитися і знати предмет голосування. І говорю вам відверто, нам потрібно буде зібрати всі голоси, які є», - сказав Парубій.

Разом з тим він звернувся до депутатів із закликом відмовитися від відпусток і відряджень у четвер.

«Жодних відпусток, жодних відряджень! До мене приходило кілька депутатів із відпустками - відкладіть: невідомо, коли і як ми зможемо вийти на таке історичне рішення. Хай усі до одного будуть у залі. І я впевнений, ми зберемося, впевнений Україна переможе», - зазначив Парубій.

Читайте також: Рада вже розглянула 1890 поправок до "мовного" законопроекту

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні “мовний” законопроект було ухвалено 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-