Порошенко порадив ГПУ завершити розслідування справ Майдану за 5 місяців

Порошенко порадив ГПУ завершити розслідування справ Майдану за 5 місяців

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наполегливо радить Генеральній прокуратурі завершити за 5 місяців розслідування справ Майдану і направити їх до суду.

Про це він заявив під час дебатів в ефірі «Суспільного», відповідаючи на запитання щодо справ Майдану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мені здається, що з листопада ГПУ взагалі буде позбавлена права проводити слідство. І уявіть собі, що ось через 5 місяців справи в будь-якому разі будуть передані в ДБР... Ще раз наголошую: це неприйнятно... так що наполегливо раджу завершити розслідування (справ Майдану — ред.), передати до суду, і сформована і пореформована перша гілка судової влади має винести об’єктивні вироки, яким буде довіряти українське суспільство», - додав Порошенко.

Читайте також: Суд відхилив клопотання про допит "грузинських снайперів" у справі Майдану

При цьому Порошенко знову наголосив, що не задоволений ходом і термінами розслідування справ Майдану.

«Я жодного разу не втручався в жодну кримінальну справу, включно зі справою розслідування злочинів Майдану. З точністю до навпаки хочу наголосити, що як громадянин і як Президент, який не втручається у діяльність слідчих органів, що напряму заборонено законом, я твердо не задоволений ходом, термінами розслідування справ Майдану», - сказав Порошенко.

Читайте також: У Запоріжжі з фаєрами та свічками вшанували Героїв Небесної Сотні

Він наголосив, що особисто знав хлопців, які загинули, і для нього це питання дуже особисте.

«І я не збираюся приймати діяльність будь-якого департаменту ГПУ або інших слідчих органів, коли після 5 років розслідувань ми все ще не маємо або майже не маємо людей за гратами. Бо мені сказали, що там 9 людей уже засуджено, 22 – справи передані до суду, і вони знаходяться за гратами, і це певний прогрес… Я вважаю, що 5 років – більш ніж достатньо. Я твердо не сприймаю подібну позицію і слідчих, і тих, хто проводить прокурорський нагляд», - зазначив Порошенко.

За його словами, народ має право знати правду, і це стосується абсолютно всіх злочинів, «нікому я не дам можливості або виводити з-під слідства, або домовлятися зі слідством».

Як повідомлялося, починаючи з 20 листопада 2017 року Генпрокуратура втратила право розпочинати нові розслідування. За ГПУ залишилося право вести тільки раніше розпочаті досудові розслідування до моменту їх завершення, але не довше двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-