Янукович дарував Манафорту банку чорної ікри за $40 тисяч - звіт Мюллера

Янукович дарував Манафорту банку чорної ікри за $40 тисяч - звіт Мюллера

Укрінформ
Екс-керівник кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт розповів слідству, що після виборів 2010 року Віктор Янукович подарував йому величезну банку чорної ікри вартістю до 40 тисяч доларів США.

Про це йдеться в опублікованому у четвер, 18 квітня, повному редагованому тексті звіту спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори у США 2016-го року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“28 липня 2016 року (російський розвідник Костянтин - ред.) Килимник вилетів з Києва до Москви. Наступного дня він написав Манафорту запит про зустріч... В електронному листі з назвою “Чорна ікра” йшлося: “Я сьогодні зустрічався з тим хлопцем, який дав вам кілька років тому найбільшу банку чорної ікри. Ми обговорювали його історію близько 5 годин, і в мене є для вас декілька важливих повідомлень від нього”, - йдеться у звіті.

Під “важливими повідомленнями”, вірогідно, йшлося про “мирний план”, який передбачав створення автономної республіки на окупованому Донбасі на чолі з Януковичем задля збереження російського контролю над цією територією.

“Манафорт ідентифікував (під час допиту - ред.) “хлопця, який дав кілька років тому найбільшу банку чорної ікри” як Януковича. Він пояснив, що 2010-го року вони з Януковичем снідали і святкували вибори... Янукович подарував Манафорту велику банку чорної ікри, вартістю приблизно 30 чи 40 тисяч доларів”, - йдеться у звіті.

Читайте також: У звіті Мюллера розповіли про плани РФ щодо Януковича та Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 18 квітня, Міністерство юстиції США виставило у відкритому доступі всі матеріали розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Президент США Дональд Трамп у цьому зв'язку розмістив у своєму Twitter стилізоване під відомий серіал "Гра престолів" зображення із написом: "Змови немає. Втручання (в розслідування - ред.) немає. Для ненависників і радикальних лівих демократів - гра закінчена".

Тим часом, демократи в Конгресі США вимагають слухань зі спецпрокурором Робертом Мюллером щодо російської справи. Зокрема, з такою заявою виступили спікер Палати представників Ненсі Пелосі та лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер. Голова Юридичного комітету нижньої палати Конгресу США Джері Надлер у цьому зв'язку повідомив, що вже викликав Мюллера на слухання в комітет.

Водночас, генпрокурор США Вільям Барр заявив, що не заперечує виступам Роберта Мюллера в Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-