Порошенко хоче поступово зменшити президентські повноваження

Порошенко хоче поступово зменшити президентські повноваження

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що планує зменшувати президентські повноваження через реалізацію реформи децентралізації влади.

Про це він сказав під час публічної дискусії з представниками позапартійної ініціативи "Виборча рада UA" та коаліції громадських організацій “Реанімаційний пакет реформ” у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу наголосити, що Президент України Петро Порошенко живе в умовах Конституції 2004 року, і я твердо наголошував, що я не прагнув, не прагну і не буду прагнути збільшення повноважень, ще ж і надто - ми будемо їх зменшувати. Наприклад, в частині децентралізації, коли ми будемо ліквідовувати посади голів обласних та районних державних адміністрацій і запроваджувати інститут префектів, які будуть мати контрольні функції, в тому числі щодо збереження суверенітету та територіальної цілісності і незалежності нашої держави", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко: Гарант незалежності України - потужна армія, а не "папірці-меморандуми"

Водночас він зауважив, що це його плани, а якщо в планах іншого кандидата в Президенти Володимира Зеленського буде повернення до Конституції 1996 року, то це буде узурпацією влади: "І ці плани також існують, і ми маємо твердо розуміти відповідальність вибору 21 квітня".

Як повідомляв Укрінформ, перший тур президентських виборів відбувся 31 березня. Найбільшу підтримку виборців здобули Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-