Порошенко: Гарант незалежності України - потужна армія, а не

Порошенко: Гарант незалежності України - потужна армія, а не "папірці-меморандуми"

Укрінформ
ЗСУ мають найбільший рівень заслуженої довіри й поваги збоку суспільства та є сьогодні надійним гарантом суверенітету, територіальної цілісності й незалежності держави.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час публічної дискусії з представниками позапартійної ініціативи Виборча Рада UA та коаліції громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, що сьогодні саме Збройні Сили України з одного боку користуються найбільшим рівнем заслуженої довіри і поваги збоку суспільства, а з іншого — сьогодні є надійним гарантом суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави на відміну від тих папірців-меморандумів, які були підписані на початку існування нашої держави”, - сказав Порошенко.

При цьому він наголосив, що протягом останніх п'яти років українська армія була відроджена не просто з нуля, а з “мінусових” позицій.

“Я зараз чесно можу сказати, що дуже багато було хвилин, коли під час російського наступу у нас від лінії зіткнення, від лінії фронту, до Києва не було жодної бойової частини. Ми намагалися в 2014 році значно активізувати розбудову підрозділів територіальної оборони, готувалися до найгіршого сценарію, і мені приємно, що тоді нам вдалося мобілізувати державу і волонтерський рух, що були найкращі прояви добровольчого руху. І в цих умовах ми зробили неможливе, бо на створення однієї бригади “натівські” генерали казали, що потрібно мінімум п'ять років і щоби створити армію йдеться про десятки років. І коли вони приїжджають і бачать, що вдалося зробити за три-чотири-п'ять років”, - сказав Президент.

При цьому він уточнив, що йдеться не лише про систему забезпечення, підготовки, переозброєння, запуску оборонної промисловості, але й про те, що “рівень мотивації, координації, взаємосумісності з країнами НАТО на сьогодні просто вражає”.

Водночас Глава держави зазначив, що ухвалення у червні 2018 року закону «Про національну безпеку України» є доленосним рішенням для держави.

“Я готовий звітувати і щодо законодавчих змін. Я думаю, що доленосним рішення є закон “Про національну безпеку”. Я впевнений у тому, що модернізація сектора безпеки і оборони, а не лише ЗСУ відповідно стандартів НАТО є тим дороговказом, який приведе нашу країну до повномасштабного членства в Організації Північноатлантичного договору” - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат на посаду Президента України, чинний глава держави Петро Порошенко повідомив про свою участь у публічній дискусії з представниками громадянського суспільства у київському телецентрі “Олівець”.

Як уточнили організатори заходу, дискусія проводиться на основі таких блоків питань:

1. Стратегія безпекової та оборонної політики України, бачення її реалізації.

2. Стратегія зовнішньої політики України, завдання Президента в її реалізації.

3. Бачення шляхів економічного розвитку України та викорінення економічних й інституційних передумов корупції.

4. Роль Президента у конституційній моделі влади та здійснення ним своїх повноважень.

5. Гуманітарна політика: роль Президента в зміцненні національної консолідації країни.

Як повідомлялося, 3 квітня кандидат у Президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Читайте також: Порошенко заявляє, що спроба перетворити дебати на шоу не вдалася

Порошенко погодився на дебати на стадіоні і запросив Зеленського провести їх 14 квітня. Однак Зеленський не прийшов, заявивши, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

Водночас 19 квітня о 20.00, згідно з законом про вибори Президента, мають відбутися дебати в ефірі Суспільного.

16 квітня команди Петра Порошенка та Володимира Зеленського підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський" щодо можливості проведення там дебатів 19 квітня. Точний час проведення дебатів ще не визначено. "Наше прохання - не порушувати закон і не скасовувати дебати на Суспільному", - повідомив Порошенко.

21 квітня в Україні пройде другий тур президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-