Гройсман їде до Словаччини

Гройсман їде до Словаччини

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 16 квітня, відвідає Словаччину.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Ми вдячні за співпрацю, що вже відбувається, і за підтримку. Сьогодні ми перебуваємо на передовій боротьби за демократію. Нам важливо відновити контроль за своїми кордонами. І наше завдання зробити все, аби ключ до миру в Україні був використаний», - сказав Гройсман напередодні цього візиту в інтерв’ю словацьким ЗМІ.

За його словами, Словаччина головує в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), і питання мирного вирішення ситуації на Донбасі, питання Криму й Азовського моря є одними з пріоритетних. Більш того, у січні поточного року Київ став однією з перших столиць, куди завітав глава словацького МЗС Мирослав Лайчак як чинний голова ОБСЄ.

Гройсман розповів, що темою його переговорів із владою Словацької Республіки стане політичний діалог, поглиблення економічного та прикордонного співробітництва.

Читайте також: Гройсман про парламентські вибори: Місяцем раніше чи пізніше, не має значення

«У нас багато спільних тем. Ми добрі сусіди і добре близькі ментально», - зазначив керівник українського уряду.

Він наголосив, що за 10 місяців минулого року обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Словаччиною перевищив 1 млрд дол. – з позитивним для України сальдо. Наразі Словаччина входить до топ-20 торговельних партнерів України серед країн Євросоюзу. Великий інтерес для обох країн становлять проекти в енергетиці, адже енергетична безпека була і є стратегічним пріоритетом і для України. Так само актуальною є взаємодія у сфері логістики й транзиту товарів, у розвитку добувної промисловості, енергоефективності, підтримці малого та середнього бізнесу, в розвитку регіонального співробітництва.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-