Порошенко розповів, про що говорив з Меркель та Макроном

Порошенко розповів, про що говорив з Меркель та Макроном

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у рамках переговорів із Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Еммануелем Макроном обговорювали питання економічного розвитку України.

Про це глава держави розповів в інтерв’ю телеканалу «Україна» в неділю, 14 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Друга позиція – це розвиток: розвиток економічної співпраці, розвиток нашої підтримки на міжнародній арені, продовження санкцій, якщо Путін не відреагує і не продемонструє прогрес в імплементації Мінських угод. І окремо – розвиток Азово-Чорноморського басейну, розвиток Донбасу. Гроші – коли будуть побудовані і транспортна інфраструктура, і електрифікація залізниці, і інфраструктура портів. Ці європейські гроші вже цього року мають надійти. І про це ми домовилися і з Президентом Франції, і з Канцлером Німеччини. Мир, економічний розвиток і турбота про людей», - зазначив Порошенко.

Що ж до першої позиції переговорів з Меркель і Макроном, то він підкреслив, що це - мир.

Як повідомлялося, під час зустрічей із Ангелою Меркель і Еммануелем Макроном у п’ятницю передусім, порушувалося питання встановлення миру в Україні.

Під час спільного брифінгу з Меркель у Берліні 12 квітня Порошенко заявив, що буде готовий ініціювати саміт у "нормандському форматі" після виборів 21 квітня.

Того ж дня в ефірі телеканалу "Інтер" по відеозв'язку з Парижу за підсумками зустрічей з Макроном та Меркель Порошенко висвловив переконання, що переговори у "нормандському форматі" найближчим часом дозволять вийти на умови повернення миру на Донбасі.

Читайте також: Порошенко не має сумніву, що полонених звільнять одразу після виборів

Окрім того, глава держави зазначив, що режим припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем оголосять 18 квітня на Skype-конференції Тристоронньої контактної групи.

Також Порошенко під час переговорів із Меркель і Макроном 12 квітня порушував питання звільнення військовополонених українських моряків, політичних в'язнів Кремля та порушення прав кримських татар.

При цьому президенти України та Франції домовилися найближчим часом виступити з черговою ініціативою щодо звільнення власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, якого Мосміськсуд засудив до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-