САП очікує екстрадиції екс-депутата Крючкова з Німеччини

САП очікує екстрадиції екс-депутата Крючкова з Німеччини

Укрінформ
У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі очікують екстрадиції в Україну підозрюваного в оборудках у енергетичній сфері колишнього народного декпутата Дмитра Крючкова 15 квітня.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник відомства Назар Холодницький.

"Ми чекаємо на екстрадицію Крючкова з Німеччини 15 квітня", - сказав він.

Як відомо, колишній народний депутат і голова правління ПрАТ "ХК "Енергомережа" Дмитро Крючков був затриманий 14 квітня 2018 року на німецько-австрійському кордоні на підставі міжнародного ордера на арешт.

За версією українського слідства, Крючков є організатором схеми, через яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали державі збитків на загальну суму понад 346 мільйонів гривень.

Читайте також: САП заперечує саботаж у справі Укроборонпрому: НАБУ всюди шукає "невістку"

Слідство вважає, що упродовж 2015-2016 років ПрАТ "ХК "Енергомережа" уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП "Енергоринок" і ВАТ "Запоріжжяобленерго", а ПрАТ "ХК "Енергомережа".

17 травня Крючков вийшов із в'язниці Мюнхен-Штадельгайм під заставу у 100 тис. євро.

У межах розслідуваня справи Національне антикорупційне бюро викликало на допит депутата Ігоря Кононенка, а також Григорія та Ігоря Суркісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-