У БПП вважають, що

У БПП вважають, що "мовний" закон навряд чи ухвалять до виборів

Укрінформ
Представник уряду в парламенті, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Вадим Денисенко вважає, що існує невисока ймовірність того, що "мовний" законопроект буде ухвалений Верховною Радою до другого туру президентських виборів.
Таку думку Денисенко висловив у кулуарах парламенту в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені персонально дуже хотілося б, щоб сьогодні ми це проголосували (законопроект «Про забезпечення функціонування української мови як державної» - ред.). Але станом на зараз я дуже боюся, що вірогідність дуже невисока про те, що закон про мову буде проголосований до президентських виборів", - зазначив Вадим Денисенко.

Читайте також: Рада продовжує роботу з 1676 “мовної” поправки

Водночас парламентарій допускає, що теоретично можливі й варіанти, що законопроект можуть ухвалити або відправити на повторне друге читання.

Він також прокоментував, чи є ймовірність, що результати другого туру президентських виборів вплинуть на голосування за мовний законопроект.

"Я вважаю, що закон про мову - це, в принципі, трошки більше, ніж вибори Президента. Тому кожен повинен вирішувати для себе - він пам'ятає про те, що найбільші проблеми в Україні з'являлися там, де не було української мови?", - зазначив Денисенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні Рада ухвалила документ 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-